Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΠΑ: Προσφυγές από Μεγάλους Καταναλωτές


Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγουν οι βιομηχανικοί καταναλωτές φυσικού αερίου, εγκαλώντας τη ΔΕΠΑ για καταχρηστική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, η προσφυγή για τις εταιρείες του κλάδου αποτελεί πλέον μονόδρομο, αφού ο προμηθευτής, κατά την άποψή τους, προβαίνει σε υπερβάλλουσες χρεώσεις έναντι δέσμευσης δυναμικότητας στο δίκτυο.


Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΒΙΚΕΝ έχει απευθυνθεί και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζητώντας να ισχύσει από το τρέχον έτος ο κανονισμός τιμολόγησης που θα ισχύει το 2013 για τις χρεώσεις χρήσης δικτύου. Το πρόβλημα της υπερχρέωσης προκύπτει από το γεγονός ότι το 2012 άλλαξαν άρδην οι συνθήκες στην απασχόληση του παραγωγικού δυναμικού, λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα οι δεσμεύσεις χωρητικότητας που είχαν δηλώσει το Σεπτέμβριο του 2011 να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα και να μην επιτευχθούν ποτέ.

Με δεδομένο δε ότι το τίμημα αυτό καταβάλλεται στη ΔΕΠΑ, αντί για το Διαχειριστή του Συστήματος που είναι ο ΔΕΣΦΑ, αλλά η ΔΕΠΑ δεν το αποδίδει στο σύνολό του στο Διαχειριστή, οι μεγάλοι καταναλωτές ζητούν να τους επιστραφεί ένα μέρος του με τον υπολογισμό των πραγματικών καταναλώσεων και όχι αυτών που είχαν δηλωθεί προκαταβολικά.
Βασικό επιχείρημα των καταναλωτών αυτής της κατηγορίας, είναι ότι η ΔΕΠΑ έχει ήδη δεσμευτεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ότι δεν μπορεί να έχει κέρδη και μάλιστα υπερκέρδη,από την χρέωση δικτύου μεταφοράς που κάνει για λογαριασμό των πελατών της.
Πηγή euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου