Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανθρακικά Ουδέτερη η PassiEXPO 2013 Μέσω της Green Evolution

Η Green Evolution ως υποστηρικτής της PassiEXPO 2013 έχει αναλάβει να καταστήσει Ανθρακικά Ουδέτερη την εν λόγω εκδήλωση, με την σφραγίδα του CO2 NEUTRAL SEAL.
Η εκδήλωση PassiEXPO 2013, το Συνέδριο και τα τέσσερα εξειδικευμένα εργαστήρια (workshops) θα διεξαχθούν στην Τεχνόπολη, Γκάζι, την 25η και 26η Οκτωβρίου 2013 προκειμένου να ενημερώσουν το ευρύ κοινό αλλά και επαγγελματίες για το Παθητικό Κτίριο και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και τις εξελίξεις πάνω στα νέα υλικά, έργα και πρακτικές εφαρμογές του παθητικού κτιρίου, στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σκοπός της Ανθρακικής Ουδετεροποίησης από την Green Evolution είναι η αντικειμενική αποτίμηση της Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Επιβάρυνσης που θα επιφέρει η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και η αντιστάθμιση των επιπτώσεων που θα καθοριστούν ως υπευθυνότητα του διοργανωτή ΕΙΠΑΚ μέσω της χρήσης δικαιωμάτων άνθρακα που έχουν προκύψει από την υλοποίηση θετικών προς το περιβάλλον έργων. Με την παραπάνω διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκδήλωσης PassiEXPO 2013 θα έχουν "εξισορροπηθεί" από τα περιβαλλοντικά οφέλη που επιφέρει το ενισχυόμενο θετικό προς το Κλίμα και το Περιβάλλον έργο, συνεπώς η εκδήλωση καθίσταται ανθρακικά ουδέτερη.
Οι πηγές εκπομπών της εκδήλωσης, οι οποίες θα καταγραφούν, αναλυθούν και αντισταθμιστούν, θα είναι :
-Ιστοχώρος Εκδήλωσης,www.passiexpo.com.
- Εκτυπώσεις εκθεσιακού υλικού και υλικού επικοινωνίαςτης εκδήλωσης, αρμοδιότητας του ΕΙΠΑΚ.
- Ενεργειακή κατανάλωσηχώρων διεξαγωγής της εκδήλωσης.
- Δράσεις διεξαγωγής της εκδήλωσης που αφορούν
Εκθεσιακό περίπτερο ΕΙΠΑΚ στην έκθεση.
Προβλεπόμενες μετακινήσεις προσκεκλημένων και επισκεπτών εκδήλωσης.
Παρεχόμενη εστίαση από ΕΙΠΑΚ στην εκδήλωση.
Υποστηρικτικό υλικό Εθελοντών εκδήλωσης.
Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ανάλογης εφαρμογής της προτεινόμενης διαδικασίας Ανθρακικής Ουδετεροποίησης Εκδηλώσεων από την Green Evolution, με την σφραγίδα του CO2 NEUTRAL SEAL, είναι τα παρακάτω:
- Sustainability Forum 2013.
- IMIC 2012 - Tourism and Gastronomy in the Spotlight.
- Alfa INTERNATIONAL European Regional Meeting 2011.
- Energy Money Conference 2011.
- IMIC 2011 – Valuing the Food Experience.
- 1stJoint Training Program on Systemic Autoimmune Rheumatic Diseases 2011.
- Κοπή Πίτας ΕΛΕΤΑΕΝ 2011.
- 2nd Green Design Festival 2010
Πιο συγκεκριμένα, η PassiEXPO 2013, με τίτλο"Παθητικό Κτίριο : ΠΑΘΟΣ για εξοικονόμηση ενέργειας και ποιότητα ζωής"και διοργανωτή Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ.) θα περιλαμβάνει :
-Έκθεση PassiEXPO: Παρασκευή 25/10 & Σάββατο 26/10, με την συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών του κλάδου των παθητικών συστημάτων δόμησης και τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με υφιστάμενα έργα ή σχεδιαζόμενα και προς υλοποίηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.
-Εκπαιδευτικά Εργαστήρια (workshops):Παρασκευή 25/10, όπου κορυφαίοι ειδικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καλύψουν τις βασικές θεματικές ενότητες υλοποίησης του παθητικού κτιρίου (δείτε εδώ το πρόγραμμα των workshops).
-2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σάββατο 26/10, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων επιστημονικών ομιλητών, που θα παρουσιάσουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο και τις εφαρμογές του στα μεσογειακά κλίματα (δείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου).
Σημειώνεται ότι η είσοδος στην έκθεση PassiEXPO 2013 είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό, ενώ για την παρακολούθηση του Συνεδρίου και των workshops απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου