Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ρουμανία: Μειωμένη Κατά 13% Ήταν η Ροή Φυσικού Αερίου Από την Ρωσία


Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη χώρα ήταν 13% κάτω από τις προγραμματισμένες, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή.
Η Ρουμανία εισάγει μόνο 0,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα από τη Ρωσία, ενώ η ημερήσια εγχώρια παραγωγή ανέρχεται σε 31 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως τονίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η ημερήσια κατανάλωση της χώρας ανέρχεται σε 22 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και τα υπόλοιπα 9,0 εκατομμύρια εκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθηκεύονται.


"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε τέτοιες καταστάσεις που δημιουργούνται από την Gazprom. Οι όγκοι που εισάγουμε είναι πολύ μικροί και η Ρουμανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το χειμώνα χωρίς να επηρεαστεί ο πληθυσμός», δήλωσε ο Ρουμάνος Υπουργός Ενέργειας Razvan Nicolescu, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ρουμανία έχει ήδη αποθηκεύσει περί τα 2,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ως τώρα, 1,0 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πάνω από την ποσότητα που απαιτεί η τοπική ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας, πρόσθεσε.

Ας σημειωθεί ότι οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν καταγγείλει συχνές διαταραχές και μειώσεις στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου