Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΕπ: Προς Δάνειο 97 Εκατ. Ευρώ στο Βουκουρέστι για Εργασίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Πολυκατοικίες


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ ) ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δανείσει περίπου 97 εκατομμύρια ευρώ (123.300.000 δολάρια), στην ρουμανική πρωτεύουσα, για την εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας σε πολυκατοικίες.

Στο πλαίσιο του έργου, με συνολικού κόστους € 226 εκατ. ευρώ , 555 κτίρια με 45.537 διαμερίσματα θα ανακαινισθούν, ώστε να αυξηθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα του κελύφους ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος με ειδικές επιτοίχιες μονώσεις, αλλά και μονώσεις αντίστοιχα στα κουφώματα και τις στέγες, όπως ανέφερε η ΕΤΕπ σε ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα.
Οι προτεινόμενες επενδύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2014 και 2017, έχουν ως στόχο τη μείωση των απωλειών και της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια που βρίσκονται στον Τομέα 3 του Βουκουρεστίου.
Οι εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας στα συγκροτήματα πολυκατοικιών αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης της Ρουμανίας, το οποίο στοχεύει επιπροσθέτως να ωφελήσει το περιβάλλον, με την υποστήριξη σχεδίων που συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου