Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικά Πετρέλαια - Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει Ξανά σε Απομακρυσμένες Περιοχές της Ελλάδας


Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε από τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου κατά την προηγούμενη περίοδο, η πρώτη υλοποίηση του  προγράμματος  "Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει", η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια ξεκινούν όπως ανακοίνωσαν ένα νέο μεγάλο ταξίδι με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Με την πεποίθηση πάντα, ότι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο περνάει και από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σχεδιάστηκε ένα πρωτότυπο, διαδραστικό πρόγραμμα.
Φιλοδοξία  του προγράμματος είναι να συμβάλει για μια ακόμη χρονιά  στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, να διαδώσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης  σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά και για 240 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν 54 εργαστήρια,  στα οποία συμμετείχαν 1350 μαθητές  Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε 7 νησιά  του Αιγαίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν έργα υποδομής όπως 3 υπαίθριες τοιχογραφίες στη Σέριφο και ένα περίπτερο ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Σκόπελο.  
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, Καστελόριζο, Γαύδος, Κύθηρα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί, Ερεικούσα, Μηλιωτάδες, Πάπιγκο, Δελβινάκι, Βοβούσα και Πωγωνιανή είναι οι δώδεκα προορισμοί στους οποίους θα ρίξει άγκυρα το πλήρωμα της αποστολής που αποτελείται από δραστήριους εκπροσώπους ΜΚΟ, εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες, τοπικούς φορείς και θεσμικά όργανα που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ή ασχολούνται με το περιβάλλον.
Το «Πρόγραμμα» διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, η χορηγική του υποστήριξη καλύπτεται αποκλειστικά από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Τελεί δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Συνεργαζόμενοι φορείς είναι: Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Άνιμα, Αρκτούρος  ΑΡΧΕΛΩΝ, Βιβλία σε Ρόδες,  COMBER, ΕΧΙLE, Κιβωτός Του Κόσμου, Τo Kiινητό Πλανητάριο, ΜΟΜ, Μουσείο Γουλανδρή, ΝΟΕSIS, Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραϊτη και Σχολείο Μικρών Σποραδιστών. 
"Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει" ξανά λοιπόν και   προσκαλεί και φέτος μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν και να αναπτύξουν δράσεις σήμερα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο, για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου