Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Λακκοτρύπης: Το Ομάν «Ενδιαφέρεται Διακαώς» να Εμπλακεί στην Κυπριακή ΑΟΖ


Το Σουλτανάτο του Ομάν «ενδιαφέρεται διακαώς» να εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λακκοτρύπης. Σε δηλώσεις μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Λευκωσία, αναφέρθηκε στην πρόσφατη μονοήμερη επίσκεψή του στο Ομάν, όπου συναντήθηκε με τους Υπουργούς Ενέργειας, Τουρισμού και Εμπορίου της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές της Κύπρου στους διάφορους τομείς.

«Η χώρα ενδιαφέρεται διακαώς να εμπλακεί στα ενεργειακά της Κύπρου, ειδικά σε ότι αφορά τις έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου», είπε ο κ. Λακκοτρύπης. Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα θέματα αυτά στην πορεία, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη στο Σουλτανάτο.
Ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου ανέφερε εξάλλου ότι προχωρεί κανονικά η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ. Είπε ότι η γεώτρηση έχει προχωρήσει ήδη σε συγκεκριμένο βάθος, επανέλαβε όμως ότι δεν θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, έως ότου υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για το κράτος, όσο και για τις εταιρείες τις ίδιες», πρόσθεσε. Ερωτηθείς εξάλλου κατά πόσο έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην Κύπρο, είπε ότι έχουν προταθεί ημερομηνίες, εντός του 2014 και αναμένεται απάντηση από την αιγυπτιακή πλευρά.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου