Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΕΚΑ: Εντός των Ημερών η Έγκριση από DG Comp για Διακοψιμότητα


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της πολιτικής ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και Μάκης Παπαγεωργίου, ο γ.γ. Κώστας Μαθιουδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι ειδήσεις που προέκυψαν από τη συνάντηση είναι ότι εντός του Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο για την αγορά λιανικής φυσικού αερίου,με το οποίο θα καταργούνται τα τοπικά μονοπώλια.

Επίσης ότι σύντομα θα κοινοποιηθεί στο ΥΠΕΚΑ η έγκριση της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις συμβάσεις διακοψιμότητας (συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ρήτρα διακοψιμότητας).
Οι συμβάσεις αυτές ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την εγχώρια βιομηχανία, καθώς όσοι τις υπογράφουν θα αμείβονται για την υπηρεσία που θα προσφέρουν στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι θα μειώνεται το ενεργειακό τους κόστος.
Τέλος οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων το οποίο τηρείται σε ό,τι αφορά τον ΑΔΜΗΕ και τη «μικρή ΔΕΗ».
 
Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου