Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αναμένεται η Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Κατάρ Ύψους 5 Δις Ευρώ

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση του Κατάρ, αναμένεται σήμερα, Πέμπτη. Το μνημόνιο συνεργασίας, που θα υπογράψουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο εμίρης Αλ Θανί, θα δηλώνει την πρόθεση οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι επιχειρηματίες του Κατάρ ενδιαφέρονται και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, πέραν της τριπλής ενεργειακής επένδυσης των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ στον Αστακό.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σημερινά δημοσιεύματα, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ φέρεται να έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και για επενδύσεις στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό.

Ωστόσο, στο μνημόνιο συνεργασίας δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, είναι όμως βέβαιο ότι το επενδυτικό ταμείο ενδιαφέρεται έντονα για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «φιλέτα» στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου
και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου