Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΕΚΑ: Έργα Μεταφοράς Ενέργειας της ΔΕΗ στην Πάτρα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου, καθώς και εκπροσώπων της ΔΕΗ και της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, αφού παρουσιάστηκαν από τον Νομάρχη οι αιτιάσεις πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους, αποφασίστηκε η συνέχιση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πλήρης ανάπτυξη του βρόγχου 400 KV στην Πελοπόννησο, είναι ένα έργο εθνικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, η υλοποίησή του θα έχει θετικές επιδράσεις στην επαρκή και αδιάλειπτη τροφοδότηση της Πάτρας και της Πελοποννήσου, καθώς και στην ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Νότιου Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας γενικότερα.

Τονίζεται, ότι το έργο αυτό είναι επίσης απαραίτητο για την αύξηση της διείσδυσης της αιολικής ενέργειας και την επίτευξη των στόχων 20-20-20 μέχρι το 2020.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου