Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κοντράρει η Τίνα για “περαίωση” και στα αυθαίρετα

http://img.protothema.gr/99CD91D6E7C885B649A3D3C9D07862F7.jpg
Kόντρα στα σχέδια «περαίωσης» του υπουργείου Οικονομικών που έχει υπολογίσει στον προϋπολογισμό έσοδα από «τακτοποίηση» αυθαιρέτων 500 εκ. ευρώ το 2011 πάει η υπουργός περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το πράσινο ταμείο και τους δασικούς χάρτες, η υπουργός ΠΕΚΑ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητική σε οποιαδήποτε νέα ρύθμιση για τακτοποίηση η νομιμοποίηση αυθαιρέτων ακόμη και καταπατημένων εκτάσεων, που είναι ένας νέος όρος που έχει εφεύρει τελευταία το οικονομικό επιτελείο στην επιδρομή για νέα έσοδα.

Η κ. Μπιρμπίλη απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Καρτάλη όσο και της ΝΔ Κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, οι οποίοι ζήτησαν να διευκρινίσει τα σχέδια «περαίωσης» του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπουργός ΠΕΚΑ ασχολήθηκε επί μήνες για να “σερβίρει” με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά την εξαίρεση από την κατεδάφιση των ημιυπαίθριων χώρων, υποστηρίζοντας ότι η νομιμοποίηση έχει κηρυχθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ.

Όμως η «τακτοποίηση» όσων χώρων έχουν αλλάξει χρήση δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα.

Υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού αλλά με περιβαλλοντικά κριτήρια τάχθηκε η κ. Μπιρμπίλη για το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα βάλλει το πλαίσιο και οι επενδυτές θα αποφασίσουν εάν τους ενδιαφέρει η επένδυση.

«Θα κάνουμε το σχεδιασμό με τους πολεοδόμους και τους αρχιτέκτονες μας και αν θέλουν οι επενδυτές θα συμμετέχουν», ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα φέρει συνολική ρύθμιση για την αξιοποίηση της περιοχής του «Ελληνικού» και τότε θα γίνει εκτενής συζήτηση.

Πηγή protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου