Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σκέψη να γίνει χώρος πρασίνου Κατεδάφισαν αυθαίρετο στην Κυψέλη

Συνέχεια έδωσε η Περιφέρεια Αττικής με συνεργεία του δήμου Αθηναίων στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης αυθαιρέτων. Μηχανήματα κατεδάφισαν σήμερα αυθαίρετο επί της οδού Κρίσσης στην Κυψέλη και καθάρισαν το ρέμα, που βρίσκεται κάτω από την Ιαπετού, απαλλάσσοντας τους κατοίκους από δύο πολύ επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία σκουπιδότοπους. Στη θέση του κατεδαφισμένου αυθαιρέτου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, με ευθύνη του δήμου Αθηναίων.

«Ήταν εστία μόλυνσης στο κέντρο της Αθήνας. Ύστερα από καταγγελίες πολιτών και εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η περιφέρεια και ο δήμος προχώρησαν στον καθαρισμό το συγκεκριμένου οικοπέδου», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση καθαρισμού. Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές δράσεις της Περιφέρειας, ο κ. Λιακόπουλος σημείωσε: «Χρειάζεται δράση και δεν χρειάζεται να γίνονται ανακοινώσεις από πριν».

«Ο δήμος Αθηναίων θα μετατρέψει το οικόπεδο σε χώρο πρασίνου για τους κατοίκους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος για θέματα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, και σχολίασε: «Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες θεωρούν ότι τα ρέματα στη χώρα μας είναι μικρές χωματερές. Αυτό συνεπάγεται προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και κινδύνους από πλημμύρες».

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη συστηματική καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν με τη συμβολή της Περιφέρειας.Όσο για τους χώρους, όπου δεν υπάρχουν κτίσματα, ο δήμος θα προχωρήσει, σταδιακά, στην απορρύπανση και αξιοποίησή τους. «Υπάρχουν δεκάδες οικόπεδα σε όλη την Αθήνα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από τους ιδιοκτήτες τους και δυστυχώς, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου