Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα για την Κλιματική Αλλαγή από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε την υλοποίηση του climabiz, ενός νέου πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος. που έχει ως στόχο να προετοιμάσει την ελληνική -κυρίως- αγορά ώστε να προσαρμοστεί έγκαιρα στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Το climabiz πραγματοποιείται από τηνΤράπεζα Πειραιώςσε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και την εταιρία συμβούλων σε θέματα κλιματικής αλλαγής Face3ts. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το χρηματοδοτικό μέσο "LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση". Η διάρκειά του είναι τριετής και οι περιοχές δράσης του εκτείνονται εκτός από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Κύπρο.


Μέσω του climabiz, ηΤράπεζα Πειραιώςθα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής:

Προσδιορίζοντας τις επιπτώσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα και στη ΝΑ. Ευρώπη γενικότερα.

Αναπτύσσοντας ειδικές εφαρμογές για την εκτίμηση τόσο των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή όσο και της προσαρμογής των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που θα προκύψουν.

Ενημερώνοντας και υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις για την πιο ομαλή προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.

Ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό τηςΤράπεζας Πειραιώς, τους πελάτες, καθώς και το ευρύτερο κοινό, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, γενικός διευθυντής τηςΤράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: "Το πρόγραμμα αυτό απαντά στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας, πώς δηλαδή και σε ποιον βαθμό επηρεάζεται μία επιχείρηση από την κλιματική αλλαγή και πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η αποτίμηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί πραγματικά μια ευρωπαϊκή καινοτομία". Συμπλήρωσε πως"τo ακρωνύμιο climabiz του προγράμματος προέρχεται από τις δύο λέξεις climate και business και υποδηλώνει ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, και αυτό ακριβώς επιδιώκει να καταδείξει το νέο αυτό πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς".

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου