Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τουρκία Συνδέεται και Συγχρονίζεται με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηλεκτρισμού

Η Τουρκία πρόκειται να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις τεχνικές προκλήσεις, τη στιγμή που άλλες περιφερειακές χώρες, όπως η Βρετανία και η Νορβηγία παραμένουν εκτός.

Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα εθνικά συστήματα της ηπειρωτικής Ευρώπης διαθέτουν συγχρονισμένες τάσεις, επιτρέποντας τη ροή του ηλεκτρισμού από χώρα σε χώρα. Η Τουρκία χρησιμοποιεί εναλλασσόμενο ρεύμα, με τα ηλεκτρόνια να διαγράφουν αντίστροφη πορεία 50 φορές ανά δευτερόλεπτο, αλλά το σύστημά της δεν ήταν συγχρονισμένο με το ευρωπαϊκό μέχρι πρότινος.

Μετά τις εργασίες της General Electric στη χώρα, θα είναι σε θέση να δοκιμάσει τη διασύνδεση με την Ευρώπη για ένα χρόνο, όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών του Συστήματος Μεταφοράς. Ο συγχρονισμός περιλαμβάνει την προσεκτική παρακολούθηση και τον έλεγχο των σταθμών παραγωγής, ακόμα και την πιθανή αποσυμφόρηση του δικτύου.

Οι διασυνδέσεις της Τουρκίας είναι με την Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά πρόσφατα αναβαθμίστηκαν για να μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια.Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και για το περιβάλλον, αφού σε περιόδους με βροχοπτώσεις, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Τουρκίας παράγουν περισσότερη ενέργεια από ότι χρειάζεται, την οποία μπορεί πλέον να διοχετεύσει δυτικά.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου