Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σε Συμφωνία για τους Όρους Προμήθειας Φυσικού Αερίου στην Κίνα Κατέληξαν Gazprom και CNPC

Σε συμφωνία αναφορικά με τις συνθήκες, υπό τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι μελλοντικές παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην αγορά της Κίνας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2015 κατέληξαν σήμερα OAO Gazprom και China National Petroleum Corporation (CNPC).

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εμπορικού χαρακτήρα μεταξύ των εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων των δύο εταιρειών στο Πεκίνο, στο πλαίσιο του καθιερωμένου Κινεζο-Ρωσικού Ενεργειακού Διαλόγου.

O Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, Alexander Medvedev, ηγείτο της αντιπροσωπείας της Gazprom, ενώ ο Wang Dongjin, Αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της CNPC.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Gazprom, η εν λόγω συμφωνία πραγματοποιήθηκε βάσει του Ρωσο-Κινεζικού Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2009 σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και βάσει του συμπληρωματικού του Μνημονίου Οδικού χάρτη, μέσω του οποίου καθορίζονται τα συγκεκριμένα βήματα για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μερών.

Η συνεδρίαση του Κινεζο-Ρωσικού Ενεργειακού Διαλόγου έλαβε χώρα στο Τιαντζίν και μετά το πέρας της, ο Alexander Medvedev ανέφερε ότι η Gazprom και η CNPC σχεδιάζουν να υπογράψουν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, διευρυμένους βασικούς όρους για την προμήθεια αερίου στην Κίνα, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για ένα μελλοντικό συμβόλαιο.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου