Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αύξηση 200% στους Απλήρωτους Λογαριασμούς Αερίου


Αντίστοιχη πορεία με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ακολουθούν και αυτοί του φυσικού αερίου στη χώρα μας, αφού συνήθη είναι πλέον τα φαινόμενα καταναλωτών που δεν τους πληρώνουν, λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής, εντός των τελευταίων 12 μηνών, οι διακανονισμοί για τη σταδιακή αποπληρωμή των λογαριασμών αυξήθηκαν κατά 200%.
Οι περιπτώσεις εκείνες που ζήτησαν ρύθμιση της οφειλής με δόσεις 6 έως 12 μηνών ανέρχονται σε περίπου 500-600, αλλά αρκετοί είναι και οι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως προκύπτει.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΕΠΑ Αττικής ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ (από τα οποία 6 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές των δημόσιων οργανισμών). Σημειώνουμε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να αναπροσαρμοστούν τα τιμολόγια του αερίου, καθώς ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου, γεγονός που αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των οφειλών, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση της ΔΕΗ οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν φτάσει τα 423 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 100 εκατ. προέρχονται από 190.000-200.000 μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Για την πάταξη του φαινομένου των απλήρωτων λογαριασμών η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ήδη υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες βρήκαν σύμφωνη τη διοίκηση της ΔΕΗ. Ανάμεσα στα μέτρα που προβάλλονται ανήκει και η δημιουργία ενός «Ενεργειακού Τειρεσία», ο οποίος θα μπορούσε πιθανώς να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του φυσικού αερίου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου