Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Σε Ελέγχους της Παραγωγής Σπανίων Γαιών Προχωρά η Κίνα


Σε μια προσπάθεια διατήρησης του μονοπωλίου της στην παραγωγή σπανίων γαιών, η Κίνα ξεκίνησε μια πεντάμηνη επισκόπηση με σκοπό να διαπιστωθεί ποιες παραγωγικές μονάδες δεν είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία. Οι παραγωγοί εκείνοι που ξεπερνούν τις προβλεπόμενες ποσοστώσεις ή που βλάπτουν το περιβάλλον θα αναγκαστούν είτε να διακόψουν τις εργασίες τους, είτε να αντιμετωπίσουν άλλες κυρώσεις, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.
Η εκστρατεία θα διαρκέσει από την 1η Αυγούστου ως το τέλος του έτους και αφορά 17 διαφορετικές πρώτες ύλες που θεωρούνται «σπάνιες γαίες» και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας διεθνώς, ανάμεσά τους οι ανεμογεννήτριες και τα ηλεκτρικά οχήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κίνα παράγει το 90% των μετάλλων αυτών παγκοσμίως.
Για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα όπως την ανάκληση των αδειών και την επιβολή χαμηλότερων ορίων παραγωγής σε όσους παραγωγούς παρανομούν. Συνολικά, το όριο της παραγωγής φτάνει τους 93.800 τόνους για φέτος, ενώ η China Minmetals Nonferrous Metals Co έχει τονίσει ότι σκοπεύει να μειώσει στο μισό τη δική της παραγωγή.
Στην πράξη, οι παραγωγοί της χώρας τείνουν να ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια αυτά, με αποτέλεσμα μια παραγωγή αυξημένη κατά περίπου 20% ετησίως.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου