Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Α. Ζερβού με τον Πρόεδρο της Κύπρου


Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε τηΔευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η ΔΕΗ ΑΕ θα παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Ηλεκτρικό Σύστημα της Κύπρου από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) κ. Χάρης Θράσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Ζερβός συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την πορεία των εργασιών εγκατάστασης και λειτουργίας στην περιοχή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού, σε χώρο του οποίου εγκαθίστανται οι ηλεκτρογεννήτριες (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) συνολικής ισχύος 70 MW, τις οποίες έστειλε η ΔΕΗ από την Ελλάδα.

Ακολούθως ο κ. Αρθούρος Ζερβός μετέβη στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού όπου ενημερώθηκε από ανώτατα στελέχη και τεχνικούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για την με εντατικούς ρυθμούς εγκατάσταση των ηλεκτρογεννητριών και για θέματα που αφορούν γενικότερα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στο Ηλεκτρικό Σύστημα η πρωτοφανής έκρηξη.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου