Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

EWEA: Αύξηση 4,5% στα Θαλάσσια Αιολικά της Ευρώπης στο Α’ Εξάμηνο


Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας ( EWEA) δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες τα στατιστικά του στοιχεία για την παραγωγή από θαλάσσια αιολικά πάρκα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011. Σύμφωνα με αυτά, παρατηρείται μια αύξηση 4,5% στις εγκαταστάσεις σε ετήσια βάση, ενώ συνολικά λειτουργούν 101 έργα με συνολική ισχύ 348 MW.
Ταυτόχρονα, βρίσκονται υπό κατασκευή έντεκα υπεράκτια πάρκα συνολικού προϋπολογισμού 8,5 δις με συνολική ισχύ 2.844 MW. Επίσης, σημασία έχει το γεγονός ότι η μέση θαλάσσια ανεμογεννήτρια διαθέτει πλέον ισχύ 3,4 MW, από 2,9 MW κατά το α’ εξάμηνο του 2010.
«Αν και υπάρχουν θετικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θαλάσσιων αιολικών, εντούτοις δεν είναι ακόμα ώριμη. Ο κλάδος εξέρχεται από την οικονομική κρίση, αλλά αντιμετωπίζει μια πιθανή επιδείνωση στην οικονομία. Ο αριθμός των τραπεζών που παρέχουν κεφάλαια για τα θαλάσσια αιολικά αυξάνεται σταθερά, αν και υπάρχει ανάγκη για θεσμικούς επενδυτές», σημείωσε ο Κρίστιαν Κιάερ, διευθυντής του EWEA.
Τέλος, η συνολική διασυνδεδεμένη ισχύς των θαλάσσιων αιολικών στην Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε 3.294 MW, σε 49 διαφορετικά πάρκα εννέα ευρωπαϊκών χωρών.
Πηγή energia.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου