Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στα 700 Εκατ. Ευρώ οι Ζημιές από την Έκρηξη στον Σταθμό του Βασιλικού


Στα €700 εκ. - με βάση το χειρότερο σενάριο - ανέρχονται οι ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού εξαιτίας της έκρηξης της 11ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Για την αποκατάσταση των μονάδων 1-3 του σταθμού που υπέστησαν σοβαρές ζημιές θα απαιτηθούν 22 έως 28 μήνες, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες μπορούν να τεθούν συντομότερα σε λειτουργία.

Σε περίοδο 2-3 μηνών θεωρείται δυνατή η παραγωγή 38 MW από το Βασιλικό, ενώ όταν επιδιορθωθεί και τεθεί σε λειτουργία μετά από ένα εξάμηνο η μονάδα 5, θα παραχθούν επιπρόσθετα 150 MW.

Στη γύρω περιοχή και στο Βασιλικό, οι μετρήσεις δεν έχουν δείξει αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας, δεν διαπιστώθηκε παρουσία ουρανίου, ενώ μετρήσεις της ποιότητας του αέρα και της ατμόσφαιρας δεν έχουν δείξει συγκεντρώσεις διοξειδίου του νατρίου, διοξειδίου του θείου ή αιωρούμενα σωματίδια πέραν των αντίστοιχων επιτρεπόμενων επιπέδων.

Υπενθυμίζεται ότι εμπειρογνώμονες της Ομάδας μετέβησαν στην Κύπρο και αφού αξιολόγησαν την κατάσταση, ετοίμασαν έκθεση την οποία υπέβαλαν στον ΥΠΕΣ Νεοκλή Συλικιώτη στις 27 Ιουλίου.
Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου