Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Άλμα στα Κέρδη της ΔΕΠΑ στο Α’ Εξάμηνο


Εντυπωσιακή αύξηση 86,7% σημείωσαν τα κέρδη της ΔΕΠΑ στο α’ εξάμηνο του έτους, κυρίως λόγω της ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Ανήλθαν σε 129,3 εκατ. ευρώ, έναντι 69,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, διατέθηκαν 2 δισεκατομμύρια κ.μ. αερίου, ενώ η διοίκηση εμφανίζεται αισιόδοξη για τη συνέχεια, ενόψει και της ιδιωτικοποίησης.
Όσον αφορά τον ΔΕΣΦΑ, τα κέρδη του ανήλθαν σε 51,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, σημειώνοντας αντίστοιχη αύξηση σε ετήσια βάση, λόγω των μεγεθυμένων ποσοτήτων που μεταφέρθηκαν μέσω του δικτύου.
Συνολικά, ο όγκος των πωλήσεων φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ έφτασε τια 23,3 εκατ. μεγαβατώρες, έναντι 19,3 εκατ. στο α΄εξάμηνο του περσινού έτους. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις έφτασαν τα 754,2 εκατ. ευρώ (+28,27%) και τα κέρδη προ φόρων τα 129,3 εκατ. ευρώ (+86,73%).
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Χάρης Σαχίνης, τόνισε ότι «ο όμιλος της ΔΕΠΑ εμφανίζει ενθαρρυντική ανάπτυξη μεγεθών το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και μέσα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ».
Πλέον, η διοίκηση του ομίλου αναμένει να ξεπεράσει η κατανάλωση τα 4 δις κ.μ. φέτος, καθώς διευρύνεται η χρήση φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου