Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αυξημένη η Παραγωγή του OPEC τον Ιούλιο


Η παραγωγή του OPEC αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν προτού ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση των ποσοτήτων από Σαουδική Αραβία και Αγκόλα ενίσχυσαν την παραγωγή του οργανισμού στα 29,98 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Το Βασίλειο παρήγαγε 200.000 βαρέλια περισσότερα κατά μέσο όρο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής του τα τελευταία τρία χρόνια.
Παρόλα αυτά, οι παραγγελίες για τα δεξαμενόπλοια του κόλπου παραμένουν ίδιες, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση της παραγωγής κατευθύνθηκε περισσότερο για την αντιμετώπιση της εγχώριας ζήτησης, παρά για εξαγωγές. Συνολικά, η παραγωγή της Σ. Αραβίας, των ΗΑΕ, του Κουβέιτ και του Κατάρ αυξήθηκε κατά 900.000 βαρέλια τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Μάιο.
Ορισμένα μέλη του OPEC προειδοποιούν έναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της παραγωγής, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε την αγορά να κατακλυστεί από πετρέλαιο». Επίσης, σε μια πολιτικού χαρακτήρα δήλωση τονίζουν ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε στο ΝΑΤΟ λευκή επιταγή να βομβαρδίζει τον κάθε παραγωγό του OPEC και μετά να περιμένει ότι οι υπόλοιποι θα αναπληρώσουν την παραγωγή του». Αυτά τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρεζ.
Τέλος, η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο φαίνεται να επιβραδύνεται. ΤοArgus αναμένει αύξησή της κατά 750.000 βαρέλια ανά ημέρα φέτος, έναντι 1,7 εκατ. βαρελιών που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου