Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανεβάζουν Ταχύτητα τα Φωτοβολταϊκά στις Ηνωμένες Πολιτείες


Η αγορά φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ αναμένεται να διπλασιαστεί σε μέγεθος φέτος, παρά την διαφαινόμενη οικονομική αδυναμία. Σε αυτό το συμπέρασμα προχωρά η εταιρεία αναλύσεωνSolarbuzz, η οποία εκτιμά σε νέα της έρευνα ότι τα φωτοβολταϊκά θα φτάσουν σε ισχύ τα 6,4 GW ως το 2015, με ετήσια αύξηση 47%.
Η Solazbuzz προβλέπει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αποτελούν το 12% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2015, από 5% που είναι σήμερα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η χώρα θα καταλάβει την Τρίτη θέση, μετά τη Γερμανία και την Ιταλία. Υπάρχουν πάντως και αρνητικοί παράγοντες, όπως οι πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων, που συμπιέζουν τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου σε Ευρώπη και Αμερική.
Επίσης, κρίσιμη θεωρείται η απόφαση που καλείται να λάβει το Κογκρέσο για το αν θα παρατείνει τα δάνεια προς τις εταιρείες ΑΠΕ. «Χωρίς την επέκταση, λιγότερο κεφάλαιο θα είναι διαθέσιμο για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα», σημειώνει η Solarbuzz.
Τέλος, πρωταγωνίστρια ανάμεσα στις αμερικανικές πολιτείες αναδεικνύεται η Καλιφόρνια, αν και το μερίδιό της υποχώρησε από 50% το 2009 σε 30% το 2010. Ακολούθησαν το Νιού Τζέρσεϊ, η Αριζόνα και το Κολοράντο. Αναφορικά με την παρουσία των κινεζικών ομίλων στην αμερικανική αγορά, αυτή αυξήθηκε από 11% το 2009 σε 37% το 2010.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου