Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Άδεια Προμήθειας Αερίου και για την Edison Hellas


Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου αποκτά η Edison Hellas από τη ΡΑΕ για διάστημα 20 ετών και γίνεται με τον τρόπο αυτό η δεύτερη ιδιωτική εταιρεία μετά την M&M Gas, που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.
Η Edison Hellas μπορεί μέσω του συστήματος μεταφοράς ή δικτύου διανομής να προμηθεύει τους επιλέγοντες πελάτες, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει υποβάλει στη ΡΑΕ και στο ΥΠΕΚΑ. Είχε προηγηθεί το Φεβρουάριο του 2011, ανάλογη άδεια προμήθειας φυσικού αερίου για την «M&M Gas», την κοινή εταιρεία των ομίλων Motor Oil Hellas και Μυτιληναίου, με επίσης 20ετή διάρκεια, που της έδωσε το δικαίωμα να πουλάει φυσικό αέριο σε επιλέγοντες πελάτες. Μέχρι το 2010, δικαίωμα εμπορίας φυσικού αερίου, προμήθειας και πώλησης δηλαδή σε τρίτους είχε μόνο η ΔEΠA.
Στο νέο απελευθερωμένο περιβάλλον, το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ «έσπασε» και όσοι ιδιώτες αποκτούν τη σχετική άδεια από τη ΡΑΕ έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν αέριο είτε μέσω του αγωγού τον οποίο χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα μόνο η ΔEΠA δεσμεύοντας χωρητικότητα είτε με πλοία (LNG) μέσω της Pεβυθούσας, διασφαλίζοντας συμβόλαια από παραγωγούς φυσικού αερίου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου