Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Προς Υλοποίηση η Μονάδα Συμπαραγωγής της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες στον Έβρο


Στην κατασκευή μονάδας συμπαραγωγή ςηλεκτρικής ενέργειας και θερμότηταςισχύος 4,6 MW πρόκειται να προχωρήσει στην περιοχή του Έβρου η θυγατρική εταιρεία των ΕΛΠΕ, «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ».
Ήδη, το σχετικό αίτημα για την επένδυση των 12,4 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ο τοπικός δήμος Σουφλίου είναι έτοιμος να παραχωρήσει έκταση 35 στρεμμάτων για τη φιλοξενία της μονάδας. «Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναμένεται ότι θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο και τους κατοίκους του.
Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή, που το έχει ανάγκη», επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή Σουφλίου και παρέχεται η διαβεβαίωση ότι η αναγκαία έκταση για την ανέγερση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής θα παραχωρηθεί εγκαίρως.
Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, η θυγατρική των ΕΛΠΕ ευελπιστεί πως την πρώτη άδεια θα την έχει στα χέρια της έως το τέλος του έτους, ενώ άλλο ένα εξάμηνο υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί και για την έγκριση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της επένδυσης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου