Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τράπεζα Κύπρου: Ηλεκτρογεννήτριες Ισχύος 20MW

Ηλεκτρογεννήτριες συνολικής ισχύος 20 MW εξασφάλισε η Τράπεζα Κύπρου έτσι ώστε να συμβάλει άμεσα στην όλη προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος που προκλήθηκε μετά την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, κ. Χάρη Θράσου, για την προσφορά του Συγκροτήματος.
Ο κύριος Αριστοδήμου, πρόσθεσε «Η Τράπεζα Κύπρου, πέραν των μέτρων που πήρε από την πρώτη στιγμή (αναστολή στη χρήση κλιματιστικών, απενεργοποίηση φωτισμού που δεν είναι άκρως απαραίτητος κ.α.), προχώρησε άμεσα στην αγορά ηλεκτρογεννητριών συνολικής ισχύος 20 MW.
Οι ηλεκτρογεννήτριες παραγωγής 10MW θα χρησιμοποιηθούν για τις εγκαταστάσεις και τα συστήματα της Τράπεζας, αποφορτίζοντας έτσι το σύστημα της Αρχής Ηλεκτρισμού.
Τις επιπρόσθετες ηλεκτρογεννήτριες, ισχύος 10 MW, θα τις παραχωρήσουμε στην ΑΗΚ, χωρίς αμοιβή για όσο καιρό χρειαστεί, για να χρησιμοποιηθούν όπου θεωρεί η ΑΗΚ ορθό για να συμβάλουμε στην εξυπηρέτηση της κυπριακής κοινωνίας».



Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου