Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ Διοργάνωσαν την 1η Ημερίδα για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής

Στόχος της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι να αναδειχθεί σε πρωτοπόρα ελληνική επιχείρηση στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, συμβαδίζοντας με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διανομής ηλεκτρισμού στις εφαρμογές των Έξυπνων Δικτύων.
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔ HE κ.Γεώργιος Κόλλιας στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της « 1ης Ημερίδας για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής - Smart Grids »που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Την Ημερίδα, που διοργανώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ, παρακολούθησαν πάνω από 100 στελέχη της επιχείρησης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στο πλαίσιο σχετικής συνεργασίας που υλοποιεί αποτελεσματικά τη σύνδεση των επιχειρήσεων με την ερευνητική δραστηριότητα στον πανεπιστημιακό χώρο.
Στην Hμερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:
· Οι εξελίξεις στα Έξυπνα Δίκτυα στον ευρωπαϊκό χώρο, με έμφαση στους έξυπνους μετρητές και στην προώθηση της μεγάλης διείσδυσης διεσπαρμένης παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα δίκτυα διανομής.
· Εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών που υλοποιούνται στο Δίκτυο Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, όπως Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ( GIS) και συστήματα εποπτείας και διαχείρισης της ζήτησης ( SCADADMS) στα νησιά.
· Ερευνητικά έργα που εκπονούνται στον ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, τα περισσότερα με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του Έβδομου Προγράμματος Πλαισίου ( FP7) της ΕΕ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου