Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«7th South East Europe Energy Dialogue»: Οι Νέες Ενεργειακές Παράμετροι

Το φετινό ετήσιο διεθνές συνέδριο Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης ( SEEurope Energy Dialogue), το έβδομο κατά σειρά, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στην Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ), στις 19 και 20 Ιουνίου 2013, με τη συνεργασία του World Energy Council ( WEC) είναι αφιερωμένο στις νέες ενεργειακές παραμέτρους που αναδεικνύονται στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Οι τελευταίες εξελίξεις στις αγορές του ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, στις ΑΠΕ αλλά και στις έρευνες υδρογονανθράκων και με δεδομένη την ανάπτυξη όλο και πιο στενών σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής και των κρατών της Κασπίας, της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, τείνουν να δημιουργήσουν εντελώς νέα δεδομένα στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα.

Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αλλά και με την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και την μετάβαση σ’ ένα καθαρότερο περιβάλλον, μέσω της ανάπτυξης βιώσιμων εναλλακτικών προς τα ορυκτά καύσιμα, προσδιορίζουν την ατζέντα του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του ΙΕΝΕ για το 2013.
Το 7 th SEEED του ΙΕΝΕ θα αποτελέσει και πάλι ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, συνάντησης και διαλόγου για κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιοχής, για εκπροσώπους ευρωπαϊκών και άλλων οργανισμών, για στελέχη μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων, αλλά και εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών του χώρου της ενέργειας διεθνώς. Διαχρονικά, άλλωστε, παρουσία στο SEEED είχαν οργανισμοί και θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), το Energy Community και τοWEC, αλλά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Οι βασικές θεματικές του φετινού συνεδρίου περιλαμβάνουν το τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο στην έρευνα όσο και στη διύλιση, τις υποδομές στην ηλεκτροπαραγωγή, τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα μεγάλα έργα διασυνοριακών αγωγών στο φυσικό αέριο, την ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς αερίου, την ανάπτυξη των ΑΠΕ, τον ρόλο της ενεργειακής αποδοτικότητας και συμπαραγωγής, τις επενδυτικές ευκαιρίες σε ενεργειακά έργα αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια και γεωπολιτική.
Στο φετινό SEEED συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους 40 εξέχοντα στελέχη του ενεργειακού τομέα από όλες σχεδόν της χώρες της ΝΑ Ευρώπης (βλέπε πρόγραμμα). Κύριοι χορηγοί (lead sponsor s) του «7th Energy Dialogue» είναι η ΔΕΠΑ και η εταιρεία Protergia S.A. του Ομίλου Μυτιληναίος, ενώ στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε., η εταιρεία φωτοβολταϊκών Sky Solar SA και η Siemens. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ενημερωτικό ενεργειακό portal Energia.gr, τοSEENews ( seenewscom), καθώς και οι εφημερίδες New Europe και Herald Tribune.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου