Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πρόταση για τη Λιγνιτική Περιοχή θα Παρουσιάσει το Φθινόπωρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Πρόταση για τη λιγνιτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει το φθινόπωρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος προ ημερών συναντήθηκε στην έδρα της Κομισιόν με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ. 
Όπως διευκρινίζει ο κ. Ιωσηφίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το βασικό πνεύμα της πρότασης του Δήμου Αμυνταίου είναι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα κ.α.) αλλά και η διατήρηση του λιγνίτη ως εθνικού καυσίμου με την προϋπόθεση της καλύτερης διαχείρισης των κοιτασμάτων, της αποκατάστασης των εδαφών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε αυτό το μήκος κύματος, θα παρουσιαστεί και το καινοτόμο σχέδιο του Δήμου για την παραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο και στα 11 τοπικά διαμερίσματα. Με τη θερμική ενέργεια θα ζεσταίνονται τα σπίτια αλλά και τα θερμοκήπια στην περιοχή ενώ η ηλεκτρική ενέργεια θα διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ. “Ήδη ξεκινούμε τις μελέτες και εκτιμούμε ότι θα κατατεθούν εντός του 2014. Ο χρονικός ορίζοντας λειτουργίας του έργου τοποθετείται εντός του 2017” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου