Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Παραγωγής Λάσπης που Χρειάζεται η Noble

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος εγκαινίασε τη Μονάδα Παραγωγής Λάσπης της εταιρείας EDT Oil στο νέο Λιμάνι Λεμεσού, που θα παράγει λάσπη για τις ανάγκες της γεώτρησης που θα ανορυχθεί από την εταιρεία Noble Energy Inc στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά την τέλεση των εγκαινίων, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η EDT για τριάντα χρόνια δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα της λιμενικής και γενικά της θαλάσσιας βιομηχανίας, έχει επενδύσει συνολικά 31 εκατ. ευρώ στο λιμάνι Λεμεσού και έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση της εταιρείας Noble Energy Inc.


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ακόμα πως η Μονάδα Παραγωγής Λάσπης κατασκευάστηκε από την εταιρεία EDT σε συνεργασία με τη «MI SWACO».

Εξήγησε πως πρόκειται για ένα κινητό εργοστάσιο λάσπης και ότι λάσπη θα παράγεται στο λιμάνι Λεμεσού και στη συνέχεια θα μεταφέρεται με πλοία τροφοδοσίας για τις ανάγκες της γεώτρησης που θα ανορυχθεί από την εταιρεία Noble Energy Inc στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σημείωσε ότι έχουν ληφθεί πρόνοιες με στόχο την ελαχιστοποίηση των εργατικών ατυχημάτων από τη λειτουργία της Μονάδας και ανέφερε πως οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία της θεωρούνται ασήμαντες και δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει επιβάρυνση της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Μητσόπουλος συνεχάρη το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο αντιλαμβανόμενο τη σημασία της δημιουργία της Μονάδας και τις ανάγκες της Noble Energy προσέγγισε με ευέλικτο και προοδευτικό τρόπο το θέμα της αποθήκευσης του «base oil» στη φορτηγίδα EDT REGAS, εξασφαλίζοντας συγχρόνως τα απαιτούμενα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/147651/egkainiastike-i-monada-paragogis-laspis-pou-chreiazetai-i-noble#sthash.cetosEsZ.dpuf

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου