Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η Yingli Υποστηρίζει την Άμεση Συνέχιση Διαλόγου Ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE), με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων και ο μεγαλύτερος, διεθνώς, καθετοποιημένος παραγωγός πάνελ κρυσταλλικού πυριτίου ("PV"), σχολίασε την επιβολή προκαταρκτικών αντιντάμπινγκ δασμών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο στα φωτοβολταϊκά προϊόντα που παράγονται, όσο και στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. 
Από την 6η Ιουνίου 2013, στα προϊόντα της Yingli Green Energy επιβάλλονται δασμοί της τάξης του 11,8% με διάρκεια έως την 5η Αυγούστου 2013. Από την 6η Αυγούστου 2013 έως και την τελική απόφαση που θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, οι δασμοί θα διαμορφωθούν σε 37,3%, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους παραγωγούς φωτοβολταϊκών συστημάτων προερχόμενων από την Κίνα, εκτός και εάν υπάρξει νέα διαπραγμάτευση και συμφωνία μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την παρούσα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δασμοί θα πρέπει να κατατεθούν όχι μόνο στις εισαγωγές των φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Κίνα, αλλά και στις εισαγωγές των φωτοβολταϊκών συστημάτων που παράγονται σε άλλες χώρες αλλά έχουν μεταφερθεί από την Κίνα. Όταν ξεκίνησε η έρευνα για το αντιντάμπινγκ, ήταν ξεκάθαρο ότι αφορούσε τα φωτοβολταϊκά προϊόντα που προέρχονταν από την Κίνα.
Ο Liansheng Miao, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy δήλωσε σχετικά: «Προς μεγάλη μας απογοήτευση παρατηρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην επιβολή προκαταρκτικών αντιντάμπινγκ δασμών στα φωτοβολταϊκά προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα, παρά την μαζική αντίθεση από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ποινικοί δασμοί -ανεξαρτήτως ύψους- θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε υψηλότερες τιμές για τα ηλιακά συστήματα, γεγονός που θα επιφέρει το λιγότερο στασιμότητα της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Γι αυτό το λόγο ενθαρρύνουμε την άμεση συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο Δημήτριος Μ. Μπαχαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy Greece, δήλωσε σχετικά: «Προς έκπληξή μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμεινε στην επιβολή προκαταρκτικών δασμών στα φωτοβολταϊκά προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα, παρά τη σημαντική αντίδραση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όσων απαρτίζουν την αγορά ηλιακής ενέργειας. Η επιβολή αυτών των δασμών θα επηρεάσει ουσιαστικά και αρνητικά τη βιομηχανία των ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όλοι εμείς στην Yingli Green Energy, υποστηρίζουμε την ύπαρξη ενός ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου ανάμεσα σε όλα τα υπεύθυνα μέρη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κίνα».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου