Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κοζάνη: Το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που προωθείται από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κοζάνης, όπως οι αποκαταστάσεις εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, η διαχείριση των μονάδων παραγωγής ενέργειας μετά το πέρας λειτουργίας τους, τα επιπλέον κόστη του λιγνίτη που επιβαρύνουν την περιοχή, η διαχείριση των υδροηλεκτρικών έργων και άλλα θέματα.


Αυτό αναφέρει εισήγηση του Δήμου Κοζάνης που παρουσιάζεται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει αφορμή ώστε να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαυροματίδη που θα αναπτύξει το θέμα, “θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει ένα πλέγμα σχέσεων και ζητημάτων που δεν έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο για τη ΔΕΗ”. Ο ίδιος επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι καθώς ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός δήμος στη χώρα οφείλει να τοποθετηθεί και να προωθήσει τις θέσεις του στους αρμόδιους. Από εκεί και πέρα το Συμβούλιο θα αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου