Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση των Λύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας της Schneider Electric για Επιχειρήσεις και Νοικοκυριά

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μια μικρή πρόκληση για όλους, μια μεγάλη συνεισφορά στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη», την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας στις μέρες μας, πώς η Schneider Electric βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να την επιτύχουν, καθώς και για τη συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αρχικά, ο κ. Marc Pelletier, Πρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Schneider Electric, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στις μέρες μας, ενώ παρουσίασε τη δραστηριότητα της εταιρείας και τη μακροχρόνια πορεία της στην Ελλάδα. «Η Schneider Electric είναι μία εταιρεία που νοιάζεται για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και για αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε στις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, αλλά και στους ανθρώπους μας», δήλωσε ο κ. Marc Pelletier. Επιπλέον προσέθεσε: «Εκτός από την εμπορική μας δραστηριότητα, είμαστε πολύ υπερήφανοι που εξακολουθούμε να διατηρούμε και τοπική βιομηχανική μονάδα και που το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα εξάγει τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».
Στη συνέχεια, ο κ. Σπύρος Ράπτης, Εμπορικός Διευθυντής του τομέα Ισχύος και Υποδομών της Schneider Electric, παρουσίασε τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας της Schneider Electric για επιχειρήσεις και εξήγησε πώς η Schneider Electric εφαρμόζει τη μεθοδολογία της για να βοηθήσει τους πελάτες της από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους (βιομηχανία, κτίριο, υποδομές, data centers) να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με τις λύσεις της Schneider Electric, η ελληνική επιχείρηση γίνεται πιο ανταγωνιστική, αφού μπορεί να μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα (OPEX), ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί πιο οικολογικά μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα (CO2)».
Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Λοβέρδος, Εμπορικός Διευθυντής για το Δίκτυο Διανομής και τον τομέα Life Space της Schneider Electric, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σημασία των λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και στην κατοικία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι και τα νοικοκυριά πρέπει να υιοθετήσουν μία κουλτούρα εξοικονόμησης ενέργειας και να προβαίνουν σε δυναμικά μέτρα, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια με άμεσο αντίκτυπο στο λογαριασμό του ρεύματός τους και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη. Η παρουσίαση έκλεισε με την προβολή των λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας που η Schneider Electric εφαρμόζει στις δικές της εγκαταστάσεις, τόσο στο Παρίσι, όσο και στην Ελλάδα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου