Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Συγγνώμη Από Σιγκαπούρη και Μαλαισία Ζήτησε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας για την Αιθαλομίχλη από τις Πυρκαγιές

Ο Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο πρόεδρος της Ινδονησίας, ζήτησε συγγνώμη για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές, που κάλυψαν μ΄ ένα παχύ στρώμα αιθαλομίχλης τις γειτονικές Σιγκαπούρη και Μαλαισία, προκαλώντας τη χειρότερη περιβαλλοντική ρύπανση στη νοτιοανατολική Ασία, τα τελευταία 16 χρόνια.

«Ως πρόεδρος, ζητώ συγγνώμη και την κατανόηση των φίλων μας στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία», είπε ο Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο σε συνέντευξη Τύπου αργά τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας είπε ότι η χώρα του έκανε ό, τι μπορούσε για να περιορίσει τις πυρκαγιές στο νησί της Σουμάτρα, δαπανώντας 200 δισ.ρουπία (20 εκατ. δολ.) για το χειρισμό της καταστροφής.


Όμως η πολύ σοβαρή ρύπανση στον αέρα της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας, που έφτασε σε επικίνδυνα επίπεδα, επιζήμια για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις στις δύο χώρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο από την παρόμοιας κλίμακας κρίσης του 1997, όταν και κόστισε περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά από μια εβδομάδα αιθαλομίχλης, η ποιότητα του αέρα στην Σιγκαπούρη, οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής στην νοτιοανατολική Ασία, έχει βελτιωθεί σημαντικά με το δείκτη ρύπανσης να βρίσκεται κάτω από το αποκαλούμενο «ανθυγιεινό» επίπεδο, που είχε μετρηθεί την Παρασκευή το απόγευμα, και θεωρήθηκε δυνητικά απειλητικό για τη ζωή των ασθενών και των ηλικιωμένων.

Στη Μαλαισία η πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, την Τρίτη ήταν ακόμα τυλιγμένη με σύννεφα αιθαλομίχλης.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου