Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σε Τεχνολογίες Κυματικής Ενέργειας Επενδύει η Apple

 Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη της κυματικής ενέργειας σε συνεργασία με την Αρχή Βιώσιμης Ενέργειας της Ιρλανδίας (Sustainable Energy Authority of Ireland-SEAI).
Ήδη η Apple έχει δεσμεύσει 1 εκατ. δολάρια για να συνδράμει εταιρείες που θα λάβουν άδεια από τη SEAI ώστε να υποβάλουν σε δοκιμές πρωτότυπες τεχνολογίες κυματικές ενέργειας στο πεδίο δοκιμών του Κόλπου του Γκόλγουει στην Ιρλανδία.



«Η δυτική ακτή της Ιρλανδίας θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα υψηλότερα κυματικά δυναμικά στον κόσμο και χαιρετίζω με χαρά τη συμφωνία μεταξύ της Apple και της SEAI για την εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας ΑΠΕ», σχολίασε ο Άλεξ Γουάιτ, υπουργός Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ιρλανδίας.

Από την πλευρά της Apple, η επικεφαλής του τομέα Πολιτικής, Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Πρωτοβουλίας, Λίζα Τζάκσον δήλωσε ότι «έχουμε δεσμευτεί στον στόχο της τροφοδοσίας όλων των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξολοκλήρου από ΑΠΕ και πιστεύουμε ότι η επένδυση σε καινοτόμα έργα θα συμβάλλει στην επίτευξή του».

Το πεδίον δοκιμών δημιουργήθηκε το 2006 από τη SEAI και το Θαλάσσιο Ινστιτούτο της Ιρλανδίας και χρησιμοποιείται για τη δοκιμή συσκευών κυματικής ενέργειας στο 1/4 της κλίμακας των κανονικών.


Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου