Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νικολάου, Energean: Σε Ένα Χρόνο η Πρώτη Γεώτρηση στο Κατάκολο


Σε ένα περίπου χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο. Την ίδια στιγμή, η Πάτρα αποκτά σύντομα πρόσβαση στο φυσικό αέριο.
Το χειμώνα 2016 -2017 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο από την Energean Oil & Gas, ανακοίνωσε ο Δρ Κωνσταντίνος Νικολάου γεωλόγος πετρελαίων – ενεργειακός οικονομολόγος της εταιρίας, μιλώντας σε συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2015- 18ο Money Show Πάτρας, χθες Κυριακή, στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Εξάλλου, η Energean Oil & Gas έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου και στην παρούσα φάση γίνεται η κατάρτιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Όπως τόνισε ο κ. Νικολάου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις ενδείξεις , είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αξιόλογη παραγωγή υδρογονανθράκων από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Επίσης, πιο κοντά από ποτέ στην πρόσβαση του φυσικού αερίου βρίσκεται η Πάτρα, καθώς η περιοχή θα τροφοδοτηθεί με υγροποιημένο LNG. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιωσήφ Φλωρεντίν στέλεχος της ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας ότι αυτό που σήμερα εξετάζει η Εταιρία είναι η βέλτιστη τεχνική λύση που θα ακολουθηθεί. Οι επιλογές είναι δύο:
- Με βυτιοφόρα απευθείας από τη Ρεβυθούσα προς τη ΒΙΠΕ και άλλες βιομηχανίες της περιοχής
- Με εγκατάσταση μιας μικρότερης δεξαμενής , τύπου Ρεβυθούσας, στην περίπτωση που επιλεγεί να τροφοδοτείται και η ναυτιλία με φυσικό αέριο. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να τροφοδοτηθούν και άλλες χρήσεις, όπως εμπορικές και οικιακές.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αθανάσιος Κουμούτσος

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου