Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν: Αδιανόητο Να Μην Γνωρίζει η Αγκυρα για τα Πετρέλαια των Τζιχαντιστών


«Πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η Αγκυρα δεν γνώριζε τίποτε για τις τις παράνομες μεταφορές πετρελαίου στην Τουρκία από τους τρομοκράτες της Συρίας»: Κατηγορηματικός στο θέμα των παράνομων προμηθειών πετρελαίου από τους τζιχαντιστές του ISIS μέσω τουρκικού εδάφους εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Οπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά από τις συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Κρεμλίνο: «Εάν δεν ήξερε, ας φρόντιζε να μάθει».
Ο πρόεδρος Πούτιν υπενθύμισε πως πρόκειται για παράνομες προμήθειες πετρελαίου «σε μεγάλης έκτασης εμπορική κλίμακα, τις οποίες η Ρωσία παρακολουθεί από αέρος μέρα – νύχτα». Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως μόλις πριν δύο εβδομάδες παρουσίασε ο ίδιος προσωπικά στους ηγέτες του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας φωτογραφίες που ελήφθησαν από ύψος 5.000 μέτρα από ρώσους πιλότους. «Ενα μεγάλο κονβόι αυτοκινήτων που μεταφέρει παράνομο πετρέλαιο χάνεται πέρα από τον ορίζοντα. Απο ψηλά μοιάζει με κινούμενο αγωγό πετρελαίου... Υποθέτω πως η ηγεσία της Τουρκίας δηλώνει άγνοια... Δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Πρακτικά αδύνατον...».
«Αυτά τα βαρέλια μεταφέρουντο αίμα αθώων συμπολιτών μας»
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «υπάρχει ειδικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την απαγόρευση αγορών πετρελαίου απευθείας από τρομοκράτες, ακριβώς επειδή σε αυτά τα βαρέλια, δεν υπάρχει μόνο το πετρέλαιο - είναι το αίμα των συμπολιτών μας , διότι με τα χρήματα αυτά οι τρομοκράτες αγοράζουν όπλα και πυρομαχικά για να διοργανώσουν στη συνέχεια πολύνεκρες αιματηρές επιθέσεις, όπως με το αεροπλάνο μας πάνω από το Σινά , την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο».
 
("Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου