Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τη Σύσταση Διεθνούς «Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Ασφάλειας» Προτείνει ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εισηγήθηκε χθες, Δευτέρα, τη σύσταση ενός "Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Ασφάλειας" που θα φροντίσει να τηρούν οι χώρες τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν για να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Από τη συμφωνία του Παρισιού θα προκύψουν, όπως ελπίζω, δεσμευτικές ρυθμίσεις. Όμως ποιος θα επαληθεύει τις δεσμεύσεις αυτές; Ποιος θα κρίνει αν εφαρμόζονται σωστά;" είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με επιστήμονες, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

"Κατά συνέπεια, το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσουμε έναν οργανισμό, ένα είδος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Ασφάλειας, το οποίο θα μπορεί να λέει ανά πάσα στιγμή: "αυτό είναι απαράδεκτο, η συμπεριφορά σας είναι επικίνδυνη, πρέπει να την σταματήσουμε"", συνέχισε.

Οι δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κάθε χώρα στην COP21 όσον αφορά την εκπομπή καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν θα είναι νομικά δεσμευτικές.

"Αν το κλίμα είναι αυτή τη στιγμή ένας κίνδυνος για την ανθρωπότητα, για τον πλανήτη, μια ανησυχία για την ανάπτυξη, μια πρόκληση για τη μετανάστευση, τότε θα πρέπει να έχουμε ένα διεθνές όργανο που θα αποφασίζει", τόνισε ο Ολάντ.

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει από τις 30 Νοεμβρίου την 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με στόχο να επιτευχθεί η πρώτη παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου