Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το Πρόγραμμα Αrchipelago LNG Επιστημονικός Εταίρος του Συνεδρίου «Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη»

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διήμερου Αναπτυξιακού Φόρουμ με τίτλο «Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη», το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο CARAVEL στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015 απο την επενδυτική πρωτοβουλία Α-Energy Investments, που οργανώθηκε με τη συνεργασία της Eυρωπαϊκής Επιτροπής, τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των συναρμόδιων υπουργείων, δημόσιων φορέων, του ιδιωτικού τομέα, της Αυτοδιοίκησης και της αγοράς (επιχειρηματικοί-βιομηχανικοί, ναυτιλιακοί φορείς κλπ) και του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων/ Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης- Ι.Δ.Ε.Π./ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. Επιστημονικός εταίρος του συνεδρίου ήταν το πρόγραμμα Αrchipelago LNG.


Το εύρος των θεμάτων που παρουσιάστηκαν σχετίστηκαν με την ανάδειξη της συμβολής του φυσικού αερίου στην ανάπτυξη, ως ένα περιβαλλοντικά φιλικό καύσιμο και ταυτόχρονα οικονομικό, του ρόλου του στην ηλεκτροπαραγωγή και στη βιομηχανία, την ενημέρωση σχετικά με τον αγωγό TΑP και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την επικείμενη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς, τα νέα έργα υποδομής, την αεριοκίνηση και την ανάπτυξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου - LNG στη ναυτιλία.

Κατά την εκδήλωση, με την παρουσία άνω των 200 φορέων και αρχών, παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό έργο ARCHIPELAGO LNG και αναλύθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησης του φυσικού αερίου στα ελληνικά λιμάνια, ενώ φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια δημιουργίας υποδομών και ανάπτυξης της τεχνολογίας για την διείσδυση του LNG στην ελληνική αγορά και στις αγορές της Μεσογείου, όπως είναι το πρόγραμμα POSEIDON MED, ανέπτυξαν τις μελλοντικές τάσεις στον χώρο. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν τις νέες χρήσεις και εφαρμογές του Φυσικού Αερίου ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας με άμεσο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους μεγάλους και μικρούς καταναλωτές και τη ναυτιλία.

Το έργο Archipelago-LNG είναι κατά 50% συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Επιτροπή Μεταφορών (DG-MOVE) στο Ετήσιο Πρόγραμμα TEN-T. Συντονίζεται από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και περιλαμβάνει τους εταίρους Περιφ. Ν. Αιγαίου, ΔΕΠΑ, ΕΚΕΤΑ, SEAJETS και το Νεώριο Σύρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φόρουμ: http://www.archipelago-lng.eu/

Πηγή energia.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου