Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τσιρώνης: Όλα τα Ενδεχόμενα Ανοιχτά για το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας


Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για το μέλλον του υδροηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα Τρικάλων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θεσσαλία τις προηγούμενες ημέρες.
Σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα στη Λάρισα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό δήλωσε ότι  «σε λίγους μήνες θα πάρουμε την απόφαση. Μελετάμε σε βάθος όλα τα δεδομένα για να πάρουμε μια ολοκληρωμένη απόφαση».



Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίηση του έργου.

Για το έργο της Μεσοχώρας όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και καμία κυβέρνηση δεν θα απεμπολήσει το όφελος που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του έργου. Πιστεύω ότι μέσα από τη διερεύνηση που θα κάνουμε να καταλήξουμε», είπε.

«Το έργο προσφέρει πράσινη ενέργεια, προσφέρει συμβατότητα, την οποία χρειαζόμαστε για να μην κάνουμε εισαγωγή ενέργειας και να πληρώνουμε συνάλλαγμα. Προσφέρει στον υδροφόρο ορίζοντα και στην προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη, ο κ. Τσιρώνης είπε πως «θα γίνει μια σοβαρή μελέτη, καθώς υπάρχουν κάποιες υποδομές που έχουν κατασκευαστεί και θα δούμε τι θα απογίνουν αυτές οι κατασκευές θα γκρεμιστούν ή δεν θα γκρεμιστούν».

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του έργου έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, ενώ απομένει πλέον μόνο η υπογραφή του αρμόδιου υπουργείου για την ολοκλήρωσή του.

Ο κ. Τσιρώνης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν συζητά καν το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, καθώς, όπως τόνισε, υπάρχουν άλλοι τρόποι ώστε ο θεσσαλικός κάμπος να είναι αυτάρκης σε νερό.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου