Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Βρετανία: Βαρύ Πρόστιμο στην E.ON για Παράλειψη Προμήθειας Έξυπνων Μετρητών σε Καταναλωτές


Πρόστιμο επέβαλαν οι αρχές της Βρετανίας στη γερμανική εταιρία ενέργειας E.ON, επειδή δεν προμήθευσε με ενεργειακά αποδοτικούς έξυπνους μετρητές τους εταιρικούς της πελάτες. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία πρόκειται να πληρώσει επτά εκατ. στερλίνες, όπως αποφάσισε η αρμόδια βρετανική αρχή Ofgem, μεταδίδει το BBC.
Η Ofgem ανακάλυψε πως η E.ON είχε προμηθεύσει με έξυπνους μετρητές λιγότερο από το 65% των επιλέξιμων επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία, μέχρι το τέλος της προθεσμίας που έληξε τον Απρίλιο του 2014.
Η E.ON συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των επτά εκατ. στερλινών επειδή έχασε την προθεσμία, ενώ τώρα πρέπει να αντεπεξέλθει σε νέο εσωτερικό στόχο και αν αποτύχει να τον πιάσει, θα αναγκαστεί να πληρώσει άλλα επτά εκατομμύρια.
Στο μεταξύ, η Ofgem προειδοποίησε πως σε περίπτωση που η εταιρία δεν προλάβει τη λήξη της νέας προθεσμίας, θα της επιβληθεί απαγόρευση στις πωλήσεις και δεν θα έχει το δικαίωμα να αναλάβει νέους πελάτες μέχρι να είναι σε θέση να τους προμηθεύσει με τις συσκευές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρμόδια αρχή ερευνά και τις επιδόσεις των εγκαταστάσεων των εταιριών ενέργειας British Gas και Npower.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου