Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εως και 21% Αύξηση της Αγοράς «Βλέπει» η IMS Research για το 2012

Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της IMS Research η αγορά αναμένεται να κινηθεί ανοδικά μεταξύ 3,5% έως και 21% στη διάρκεια του 2012. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IMS Research, οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα κυμανθούν για το τρέχον έτος μεταξύ 27,8 GW και στα 32,6 GW, σε σχέση με τα 26,9 GW που βρίσκονταν το 2011. Ταυτόχρονα, το ποσοστό της Ευρώπης στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών παγκοσμίως θα πέσει από το 69% πέρυσι στο 50% φέτος. 

«Παρότι πολλοί μέσα στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών εξακολουθούν να βλέπουν ζοφερό το μέλλον, εμείς βλέπουμε μία άνοδο στη ζήτηση, η οποία προέρχεται από την πτώση στις τιμές των συστημάτων, τη βιασύνη να καταπολεμηθούν οι περικοπές κινήτρων και η αύξηση του αριθμού αγορών μεσαίου μεγέθους», υπογραμμίζει ο διευθυντής ανάλυσης για τα φωτοβολταϊκά της IMS Research Ash Sharma. 

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, η Γερμανία θα παραμείνει η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών, με νέες εγκαταστάσεις που μπορούν να φτάσουν από τα 6 GW μέχρι και τα 8,5 GW, ενώ αναμένεται δεύτερη μεγαλύτερη αγορά να αναδειχθεί η Κίνα, ξεπερνώντας την Ιταλία.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 21-22/04/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου