Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

O CEO του Κέντρου Ερευνών της FIAT στο Συνέδριο Transportation Research Arena στην Αθήνα

Στη κορυφαία εκδήλωση στο χώρο της έρευνας για τον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη, το συνέδριο Transportation Research Arena (TRA 2012) που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το διάστημα 23 ως 26 Απριλίου με κεντρικό θέμα «Βιώσιμη Κινητικότητα μέσω της Καινοτομίας», επίτιμος ομιλητής σε υποενότητα του συνεδρίου ήταν ο κος Nevio Di Giusto, CEO του Κέντρου ερευνών του ομίλου Fiat.

Το TRA 2012 φιλοδοξεί να φέρει κοντά όλους τους εμπλεκόμενους στην έρευνα για την ανάπτυξη των συστημάτων μεταφορών. 

Ο κ. Di Giusto τόνισε ότι ο όμιλος Fiat είναι πεπεισμένος ότι η μετακίνηση αποτελεί για την κοινωνία μια σημαντική αξία, η οποία έχει κατακτηθεί κατά το παρελθόν και πρέπει να διατηρηθεί στο μέλλον σε μια νέα βάση. 

«Στον όμιλο Fiat πιστεύουμε ότι η μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη μετακίνηση είναι ουσιαστικό να επιταχυνθεί άμεσα και, χρόνια τώρα, ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, στοχεύοντας να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, να ενισχύσουμε το βιώσιμο μέλλον της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο σύνολό της και να διατηρήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του ομίλου Fiat, μέσα από την υπεύθυνη επιχειρηματική μας δραστηριότητα.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών στον όμιλο Fiat θεωρούμε ότι η καινοτομία των οχημάτων, καθώς και η εξέλιξη στις υποδομές και τις υπηρεσίες των μεταφορών, αποτελούν σημεία θεμελιώδους σημασίας. Το έδαφος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και η συμβολή της Ευρωπαϊκής Αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σημαντική, οι προσπάθειες όμως που απαιτούνται για την κάλυψη των μελλοντικών προκλήσεων δεν θα εξελιχθούν άμεσα εάν δεν εργαστούμε, όλοι, σε μια κοινή βάση με στόχο να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων τα επόμενα χρόνια.

Στο Κέντρο Ερευνών του ομίλου Fiat (Centro Ricerche Fiat) μελετάμε και εξελίσσουμε πρωτοποριακές τεχνολογίες για την επίτευξη πραγματικά βιώσιμης μετακίνησης, εστιάζοντας στην ανάπτυξη κινητήρων «φιλικών προς το περιβάλλον», στην αναζήτηση νέων τρόπων εξοικονόμησης καυσίμων καθώς και στην έρευνα για χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και καυσίμων για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος», υπογράμμισε το στέλεχος του Ομίλου Fiat.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι το Κέντρο Ερευνών Fiat έχει ενεργή συμβολή στη διαδικασία έρευνας, ανάπτυξης και εφαρμογής προτεραιοτήτων σε θέματα μετακίνησης στην πόλη σε άμεσο συντονισμό και συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς της Ε.Ε., ενώ τόνισε ότι στόχος της Fiat είναι η βελτίωση των υφιστάμενων τεχνολογιών, καθώς αποτελεί τον πιο αποδοτικό τρόπο «ώστε να επιτευχθούν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα ως προς το βιώσιμο, ασφαλέστερο και αποδοτικότερο μέλλον της μετακίνησης στην Ευρώπη, είναι όμως εξίσου σημαντική και αναγκαία η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών (Αρμόδιοι Φορείς, Αυτοκινητοβιομηχανία, ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια, κλπ.), ώστε να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

«Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αυτοκινητοβιομηχανίας είναι καθοριστικός ως προς αυτό και στον όμιλο Fiat αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να εξακολουθήσουμε να πρωτοπορούμε με βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης», κατέληξε στην ομιλία του στο Transportation Research Arena 2012 της Αθήνας ο κ. Nevio Di Giusto.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου