Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Fund Energy: Αρνείται ότι Ειδοποιήθηκε για τις Ελλείψεις του Φακέλου του στον Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ

Αρνείται το ρωσικών συμφερόντων Fund Energy ότι ειδοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν πληροί τα χρηματοοικονομικά κριτήρια και τα κριτήρια εμπειρίας στον τομέα της ενέργειας για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ. Αυτά αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του fund, το οποίο απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Επιπλέον, το Fund Energy διατείνεται ότι οι υποβληθείσες επιστολές των τραπεζών αναφέρονται σαφώς στο εν λόγω fund (ως interested Party), ενώ επισημαίνει ότι σε αυτές δηλώνεται ότι τα απαιτούμενα από τη διακήρυξη ποσά έχουν δεσμευτεί για λογαριασμό του Fund Energy αποκλειστικά για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ. “Σε κανένα σημείο των επιστολών δεν υπάρχει αναφορά σε «ΜΗ κατονομαζόμενη συνδεδεμένη επιχείρηση»”, τονίζεται στο σημείωμα του fund.

Παράλληλα, το Fund Energy εκφράζει την έκπληξή του για το ότι «ότι για πρώτη φορά αναφέρεται ως εμπλεκόμενη, μαζί με το Ταμείο και η ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ.», ενώ υπογραμμίζει ότι «πουθενά στις διακηρύξεις δεν αναφέρεται υπευθυνότητα των ΕΛΠΕ».

Επίσης, το ρωσικών συμφερόντων Fund Energy επιφυλάσσεται για τις νόμιμες ενέργειες που έχουν ήδη ασκηθεί για λογαριασμό του και για όσα «πρόκειται να ακολουθήσουν για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων του». Τέλος, το fund θεωρεί ότι «το Ταμείο δε απαντά επισήμως ΟΥΤΕ στο εξώδικο ΟΥΤΕ στη προσφυγή που έχουν προηγηθεί, διασπείρονται δια της ανακοινώσεως δημοσίως στον Τύπο, ελληνικό και διεθνή, ψευδείς και αποδεδειγμένα ανυπόστατοι ισχυρισμοί, προκαλώντας σημαντική ηθική βλάβη».


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου