Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πειραματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις ΑΠΕ από την ENEL GREEN POWER


Η Enel Green Power Hellas (EGPH), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας - Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, παρουσίασε ένα πειραματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αχαΐα, εστιασμένο στο περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τους 30 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του δημοτικού του 39ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Σουλίου, κοντά στην οποία η EGPH λειτουργεί το μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό «Γλαύκος».
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Ενέργεια & Περιβάλλον: Εισαγωγή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της EGPH αποκλειστικά για τα σχολεία με βασικό στόχο τη διάδοση της κουλτούρας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα παιδιά και την προώθηση τόσο της γνώσης κι ενημέρωσης σχετικά με την ενέργεια, όσο και της ενεργής συμμετοχής των παιδιών στην ανακάλυψη του κόσμου της ενέργειας.
Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος έχει προγραμματισθεί για το Μάϊο, οπότε η Enel Green Power Hellas πρόκειται να επιστρέψει στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά των τεσσάρων πρώτων τάξεων μαθαίνοντας περισσότερα για την ενέργεια μέσα από μια σειρά δημιουργικών παιχνιδιών και άλλων εκπλήξεων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Enel Green Power Hellas, το οποίο ενσωματώνει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στις γεωγραφικές περιοχές των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Διαμέσου των
αρχών αυτών, δίνεται πάντοτε η μέγιστη έμφαση τόσο στο ευ ζην των γειτονικών κοινοτήτων όσο και όλων των σχετικών εταίρων. Κατά το 2011, η παγκόσμια δέσμευση του Ομίλου Enel σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή 450.000 μαθητών σε 11 χώρες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου