Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Κύπρος: Επίσκεψη ΡΑΕΚ στο Βασιλικό με Επίκεντρο την Επάρκεια Ρεύματος


Τη διασφάλιση σε επάρκεια ρεύματος της θερινής περιόδου, που συμπίπτει με την κυπριακή προεδρία της ΕΕ, συζήτησε με αρμοδίους στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς Μονής και Βασιλικού, κλιμάκιο της ΡΑΕΚ υπό τον πρόεδρό της Γιώργο Σιαμά.

Σε επί τόπου επίσκεψη, οι λειτουργοί της ΡΑΕΚ, επέβλεψαν την πρόοδο των εργασιών, και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι τόσο στο Βασιλικό όσο και στη Μονή, για την υλοποίηση του προγραμματισμού με στόχο την επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στη Μονή, έτυχαν ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα συντήρησης και λειτουργίας των παλιών μονάδων, αλλά κυρίως ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα εγκατάστασης 96 ηλεκτρογεννητριών, που θα αποδίδουν επιπλέον 120 MWatt.
«Όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Γιώργος Σιαμάς, ο οποίος έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΑΗΚ για την υλοποίηση του προγραμματισμού σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης της Μονάδας 5.
«Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθείται το πλάνο που σχεδιάστηκε για κάλυψη της επάρκειας παραγωγής κατά το θέρος του 2012, με μονάδες εγκατεστημένες στο έδαφος που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Σιαμάς.
Οι ελεύθερες περιοχές έχουν απεξαρτηθεί πλήρως από το ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα κατεχόμενα και δεν προβλέπεται στο μέλλον να χρειαστεί προμήθεια από το ψευδοκράτος, ανέφερε ο κ. Σιαμάς.
«Προγραμματίζουμε για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος, τελεία» απάντησε κατηγορηματικά ο κ. Σιαμάς, σε ερώτηση αν θα έχουμε διακοπές ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες, όταν η ζήτηση θα είναι σε υψηλά επίπεδα.
Η επίσκεψη του κλιμακίου της ΡΑΕΚ ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων της Αρχής μια φορά το μήνα.
Την ερχόμενη εβδομάδα στη Μονή, αρχίζουν οι εργασίες εγκατάστασης 96 γεννητριών οι οποίες θα παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα ισχύος 120 MWatt.
Πηγή sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου