Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

BDEW: Η Γερμανία Ίσως Αντιμετωπίσει Ελλείψεις στον Ηλεκτρισμό


Η γερμανική κυβέρνηση έχει διορία ως το 2015 για να σχηματίσει ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τις επενδύσεις σε νέα παραγωγή ηλεκτρισμού, καθώς τουλάχιστον 15 μονάδες αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον, προειδοποίησε ο σύνδεσμοςBDEW.
Ο σύνδεσμος τονίζει ότι αν ληφθεί μια απόφαση για απόσυρση των παλαιών αυτών μονάδων πριν το τέλος της υπηρεσιακής τους ζωής, τότε είναι πιθανό να υπάρξει έλλειψη στο σύστημα ηλεκτρισμού. Επίσης, η πρόεδρος του BDEW, Χίλντεγκαρντ Μύλερ, υπογράμμισε ότι «η βιωσιμότητα πολλών υφιστάμενων και μελλοντικών σταθμών είναι αβέβαιη. Οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα σχεδιασμού μιας μελλοντικής αγοράς ως το 2015 το αργότερο».
Σήμερα στη Γερμανία σχεδιάζονται ή υλοποιούνται 84 διαφορετικές μονάδες, θερμικές και ΑΠΕ, με συνολική ισχύ 42 GW , οι οποίες αντιστοιχούν σε επενδύσεις άνω των 60 δις ευρώ. 15 σχέδια από αυτά έχουν συνολική ισχύ 6.370 MW και δεν έχουν υποβάλει ακόμα αιτήσεις.
Ο λόγος που οι εταιρείες εξετάζουν προσεκτικά την βιωσιμότητα των νέων θερμικών μονάδων είναι επειδή ως το 2020, οι ώρες λειτουργίας τους θα περιοριστούν κατά 40% σε σχέση με σήμερα, εξαιτίας της διείσδυσης των ΑΠΕ. Για τους λόγους αυτούς, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων και την πιθανότητα εισαγωγής ενός μηχανισμού για την επιδότηση της κατασκευής νέων θερμικών μονάδων, αν και το υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε αυτή τη φήμη. 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου