Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τη Σημασία της Κοινωνικής Ευθύνης και στον Ενεργειακό Τομέα Ανέδειξε το Συνέδριο της Capital Link


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: H Κρίση ως ευκαιρία για Αφύπνιση. ΕΚΕ: Πολυτέλεια ή Αναγκαιότητα;» την Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο Athens Hilton Hotel.
Στο Συνέδριο συζητήθηκαν τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η περιβαλλοντική προστασία με έμφαση τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, η βιώσιμη αρχιτεκτονική, η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρική υπευθυνότητα, οι δράσεις των εταιριών προς τη Κοινωνία κ.α.
Στα πλαίσια του συνεδρίου, συμμετείχε πλήθος ομιλητών, εκ των οποίων και αρκετά στελέχη ενεργειακών ομίλων:
Ο κ. Κίμων Στεριώτης, Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ - ΔΕΗ Α.Ε. δήλωσε τα εξής:«Μέσα σε μια βαθειά και παρατεταμένη οικονομική κρίση η ΔΕΗ επιτελεί ένα μοναδικό κοινωνικό έργο στηρίζοντας πολύπλευρα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την Εθνική Οικονομία, την απασχόληση και το Περιβάλλον. Συγκεκριμένα:
•Σήμερα η ΔΕΗ εξασφαλίζει για τους οικιακούς πελάτες της τα χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όταν σε Ισπανία και Πορτογαλία είναι ακριβότερα κατά 55% περίπου σε σχέση με την Ελλάδα.
•Οι μέσες ετήσιες επενδύσεις της ΔΕΗ ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας άμεσα την απασχόληση στη χώρα, με την κατασκευή νέων φιλικών προς το Περιβάλλον θερμικών Μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανάπτυξη νέων δικτύων κλπ.
•Η ΔΕΗ προωθεί πολύ μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ με την κατασκευή, μεταξύ άλλων, 2 Φωτοβολταϊκών Πάρκων, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο».
Η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια
στην ομιλία της σχολίασε τα εξής: « Οι σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να ορίζονται «ως δημόσιες σχέσεις μιας επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο», αντίθετα είναι μια συγκεκριμένη στρατηγική, με διάρκεια , που συνδέεται με ένα σύνολο δράσεων στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και κινείται σε δύο άξονες:
- Λειτουργία με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των όμορων περιοχών και περιορισμός των επιπτώσεων στο περιβάλλον .
- Συμβολή στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενίσχυση της απασχόλησης και θέσεις εργασίας, αγορά αγαθών και υπηρεσιών από τοπικούς προμηθευτές, συμμετοχή σε έργα υποδομής, εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ενέργειες για τον πολιτισμό».
Ο κ. Σεραφείμ Ιωαννίδης, Συντονιστής Διευθυντής Ασφάλειας Ποιότητας & Περιβάλλοντος - ΔΕΣΦΑ Α.Ε. στην ομιλία του με τίτλο «“Η αξία της επικοινωνίας στην διαχείριση συστημάτων ποιότητας ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος ”δήλωσε τα εξής: «Η ανάπτυξη αποδοτικών και οικονομικά βιώσιμων συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος , ποιότητας και ασφάλειας στην εργασία, αποτελούν διαχρονικά θεμέλιους λίθους στο οικοδόμημα της εθνικής βιομηχανίας υδρογονανθράκων. Η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και παροχή πληροφοριών, παράλληλα με την Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη αναγάγουν την ορθή επικοινωνία σε βασικό μοχλό και μοναδικό εργαλείο ουσιαστικής ανάπτυξης».
Κυρία σημεία της ομιλίας του μεταξύ άλλων ήταν :
• Η επιχειρησιακή αξία των εννοιών της Περιβαλλοντικής διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας στην εργασία στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων
• Η ορθή επικοινωνία ως κρίσιμο συστατικό της επιτυχίας της Περιβαλλοντικής διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας στην εργασία
• Εσωτερική VS εξωτερική επικοινωνία (εργαζόμενοι & μέτοχοι VS stakeholders)
• Οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί που επηρεάζουν τα αναπτυξιακά πλάνα των επιχειρήσεων
• Αποκόμιση Υπεραξίας μέσω της ορθής επικοινωνίας.

H κα. Λένα Μαμιδάκη μεταξύ άλλων σχολίασε: «Τι κάνει μία πετρελαιοεταιρεία που διαθέτει ένα «κακό» για το περιβάλλον προϊόν; Μετά από 42 χρόνια δραστηριότητας στην εμπορία καυσίμων συνεχίζει τη δυναμική πορεία της έχοντας ωστόσο θέσει ως στόχο εδώ και λίγα χρόνια να γίνει όσο γίνεται πιο φιλική η λειτουργία της επιχείρησης προς το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει σειρά προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που θα της επιτρέψουν να «κατακτήσει» το στόχο αυτό.»
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου