Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πρόστιμο 20.000 Ευρώ από τη ΡΑΕ στην Watt & Volt για Μη Ενημέρωση Αλλαγής Μετοχικής Σύνθεσης


Η ΡΑΕ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρεία BlackPearl Energy, η οποία πλέον είναι γνωστή ως Watt & Volt, επειδή δεν γνωστοποίησε στις αρχές την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης. Παράλληλα, η Αρχή προέβη σε συστάσεις προς τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ επειδή δέχτηκαν να συμπεριλάβουν την εταιρεία στον ΗΕΠ με τη νέα της επωνυμία, παρόλο που δεν υπήρχε σχετική απόφαση της ΡΑΕ.


Η ΡΑΕ δικαιολόγησε την απόφασή της, λέγοντας ότι με βάση τα προβλεπόμενα στην άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, «ο κάτοχος της αδείας οφείλει να γνωστοποιεί αµέσως στον Υπουργό Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και στη ΡΑΕ κάθε µεταβολή που επηρεάζει τον έλεγχο της εταιρίας,…ή σχετικά µε κάθε αλλαγή της σύνθεσης της κοινοπραξίας.»
Αντίστοιχα, η Αρχή προέβη σε συστάσεις στον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ επειδή προέβησαν στην αναγνώριση της εταιρείας µε τη νέα της επωνυµία ως «WATT AND VOLT A.E.» και την συµπεριέλαβαν στον ΗΕΠ, παρά την έλλειψη σχετικής απόφασης της ΡΑΕ. Η ΡΑΕ προειδοποιεί με αυτόν τον τρόπο τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ να απέχουν εφεξής από κάθε πράξη αναγνώρισης και αποδοχής συµµετοχής στον ΗΕΠ, εταιρειών µε διαφορετική επωνυµία από αυτήν που αναγράφεται στην άδεια εµπορίας-προµήθειας, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της ΡΑΕ. Επισηµαίνεται ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβληθούν στις ως άνω εταιρείες, αυστηρές διοικητικές κυρώσεις.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου