Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πετρελαιοειδή: 6,6 Εκατ. Ευρώ τα Βεβαιωθέντα Πρόστιμα, Μόλις 390 Χιλ. τα Εισπραχθέντα


Στο ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των προστίμων που βεβαιώθηκαν και αφορούν πετρελαιοειδή το πρώτο εξάμηνο του 2012, εκ των οποίων πρόστιμα ύψους 5,18 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκαν για λαθρεμπορία. Ωστόσο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα εισπραχθέντα πρόστιμα από παραβάσεις πετρελαιοειδών ανέρχονται στο ποσό των 387.336 ευρώ.

Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από όλα τα τελωνεία της χώρας σε τριμηνιαία βάση, τα οποία αναφέρει έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.


Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) οι καταλογιστικές πράξεις επιβολής πολλαπλών τελών και προστίμων προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οπότε αναστέλλεται η είσπραξη του 70% αυτών, μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, προκύπτει ότι φέτος και μέχρι 2.10.2012 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν σε περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου