Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Νέοι Χορηγοί και Υποστηρικτές στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ


Διαρκώς αυξανόμενο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ενεργειακού τομέα για το 17ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ (Ίδρυμα Ευγενίδου, 30-31 Οκτωβρίου), καθώς νέες εταιρείες προστίθενται στους χορηγούς και υποστηρικτές του, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εργασιών. Ειδικότερα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι, για άλλη μία φορά, χορηγός του συνεδρίου, ενώ υποστηρικτές είναι η δικηγορική εταιρεία KGDI και η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ). Επίσης, στους χορηγούς του Συνεδρίου συγκαταλέγονται πλέον και τα ΕΛΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι χορηγοί του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ είναι, επίσης, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ), η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος και η EnSCo, ενώ βασικοί υποστηρικτές είναι η Siemens και η δικηγορική εταιρεία Norton Rose.


Ας σημειωθεί ότι το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι αφιερωμένο στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος». Για τον λόγο αυτό μία ολόκληρη συνεδρία θα έχει ως θέμα την αναπτυξιακή και γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας, με επίκεντρο την έρευνα και ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κασπία, εν μέσω κρίσης στην ευρωζώνη, ευρωπαϊκού εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού, αλλά και ραγδαίων και έντονων πολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξειδικευμένη συνεδρία για τον μετασχηματισμό του ηλεκτρικού τομέα και της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία υπάρχουν αφ’ ενός οι πρόνοιες του Μνημονίου και αφ’ ετέρου οι πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. για την ΔΕΗ.
Τέλος, σε μία περίοδο κατά την οποία μία σειρά ρυθμιστικές μεταβολές επιβάλλονται στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ , το 17ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ περιλαμβάνει μία συνεδρία αφιερωμένη στην Πορεία προς τους Στόχους του 2020/2030 και τον ρόλο που παίζουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επίτευξή τους.
Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal energia.gr, η εφημερίδα «Καθημερινή» και τα περιοδικά «Energy World» και «Περιβάλλον 21».
Το πρόγραμμα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012», οι όροι συμμετοχής, καθώς και η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμα μέσω ειδικού banner στο site του ΙΕΝΕ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου